Reflexzonetherapie

Wat is Reflexzonetherapie (RZT) nu precies?
Op voeten, handen en oren bevinden zich punten, de zogenaamde reflexzones, deze zones corresponderen met alle organen, klieren, zenuwen en andere delen van ons lichaam. Door het gebruik van de toppen van mijn vingers en duimen oefen ik druk uit op deze zones, hierdoor ontstaat er een reactie in het lichaam, de bloedcirculatie verbetert en er treedt ontspanning op.
Deze therapie kan zowel preventief toegepast worden als bij alle acute en chronische klachten zoals maagklachten, schouder- en nekklachten, hoofdpijn, hormonale stoornissen, reumatische aandoeningen, stress, burn-out, slaapstoornissen en nog veel meer.
Maar ook voor even aandacht voor jezelf, een ontspannende massage, even genieten.

Voorbeeld uit de praktijk

Een man belde mij op het eind van de middag, hij kon zijn nek niet meer bewegen, zat helemaal vast en hij moest de volgende dag weg op zakenreis, wat nu, kan ik bij jou terecht?
Die avond zat hij bij mij in de stoel. Stress was volop zichtbaar en hij kon zijn nek niet bewegen, er zaten allemaal knopen in. Halverwege de massage was hij volop verbaasd want hij kreeg meer beweging in zijn nek. De behandeling was afgelopen en hij kon zijn nek goed draaien en hij was ook ontspannen. Nadat hij terug was van zakenreis heb ik hem nog gesproken, hij heeft geen enkel probleem gehad en heeft goede zaken gedaan.

 

Behandelingen voor reflexzonetherapie worden geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen door  ziektekostenverzekeraars. Dit is afhankelijk van de verzekering die is afgesloten.

Meer info klik HIER