Oorreflexologie

Wat is oorreflexologie?

Zoals op de voeten en handen bevinden zich ook op de oren reflexzones, deze zones corresponderen met alle organen en andere delen van ons lichaam. Aangezien het gebied om te behandelen klein is maak ik gebruik van acupunctuurnaaldjes zodat precies op de juiste plek de reflexzone wordt aangeprikt.
Voordat we beginnen met de behandeling op de voeten zet ik eerst een paar naaldjes, deze worden na de behandeling van de voeten weer verwijderd. Op deze manier geef je je lichaam nog meer stimulatie om het aangedane gebied of gemoedstoestand te ondersteunen.
Oorreflexologie kan worden ingezet voor allerlei klachten zoals o.a. obstipatie, stress, spanningshoofdpijn, burn-out, hormonale klachten, ondersteuning bij afvallen, ondersteuning bij stoppen met roken, hooikoorts, slaapproblemen.

 

 

Eigen ervaring
Ik heb zelf ervaren hoe goed het werkt, in september zijn wij op vakantie geweest, ik heb toch altijd last van reisziekte, ik heb me laten prikken hiervoor en het ging echt heel goed. Ik was ook veel meer ontspannen.

 

TIP
Zou je het ook wel eens willen proberen maar zie je op tegen het prikken met de naaldjes dan kan ik ook kleine zaadbolletjes plaatsen, die worden op hun plaats gehouden door een pleistertje en die blijven 3-4 dagen zitten. Dit is ook heel geschikt voor kindjes.