contactadvertentie

En dan komt er zo’n moment dat je af en toe ook wel eens denkt, het zou toch wel weer leuk zijn een relatie.

Je schuift die gedachte dan ook gelijk weer weg want ja dat kan toch nog niet. Ik heb het nooit als verraad gezien naar Peter dat ik soms van die gedachtes had maar het voelde ook nog niet goed om alweer een relatie te hebben maar ik had toch wel die behoefte. Het is echt heel tegenstrijdig net als de dagen. Er zijn van die dagen dat je denkt, wanneer wordt het nou beter en soms is er een dag dat je weer blij kan zijn.

Ik kan mij zo’n eerste moment dat ik weer blij was nog goed herinneren. Ik loop in de gang van mijn huis en de zon schijnt door de vitrage. Het licht wordt daardoor gefilterd en geeft de gang een warme zachte gloed. Het leek wel of de hele gang vol stond met zon en het voelde heerlijk warm. Ik heb daar gestaan en me blij gevoeld en ben toen met mijn sokken aan gaan glijden over het vinyl wat in de gang lag, een paar minuten lang. Blij als een kind wat een ijsbaan had gemaakt als het gesneeuwd had. Mijn hart leek weer een beetje open te gaan.

En dan zijn er ook van die dagen dat je zelfs een beetje rebels wordt.

Zo ook die dag toen ik in het plaatselijke krantje een contactadvertentie zag staan en dacht zal ik eens gek doen.

Gelijk dacht ik aan een voorval van een paar weken daarvoor, ik had een training gehad en in de lunchpauze zaten we op een terrasje lekker te eten en twee vrouwelijke mede-cursisten waren met elkaar in gesprek dat ze zich hadden ingeschreven op een datingsite en begonnen daar uitvoerig over te vertellen. Ik zat zo om mij heen te kijken of niemand het hoorde want ik zat met gekromde tenen want dat ga je toch niet zo vertellen en dan ook nog zo luid. (destijds sprak je nog niet openlijk over dit onderwerp, een beetje een taboe)

Tja en dan zit ik daar met die krant met dat contactadvertentie op die linkerbladzijde links onderaan en dacht ja waarom ook eigenlijk niet maar dan wel op een gekke manier want zo serieus op zoek ben ik nou ook weer niet. (dit alles om het schaamtegevoel weg te poetsen)

Ik dacht, jij geeft deze informatie aan “mij” waarom zou ik jou meer vertellen over mijzelf dus ik maakte precies zo’n zelfde advertentie met een kader, dezelfde tekst, alleen vanuit mij, een vrouw, geschreven dus “leuke vrouw zoekt…etc etc”. Wat had ik een plezier om dat te doen, een beetje geinen en lekker anoniem, wel mijn mobiele nummer erop gezet want je weet maar nooit…

Advertentie in een enveloppe en naar de drukker want je moest reageren via een bepaald nummer en dat afgeven bij de drukkerij. Daar sta je dan met je brief. Netjes afgegeven en dan als de wiedeweerga naar huis want dat was toch wel heel spannend.

En nu maar wachten…….

Plaats een reactie