huidhonger

 

Koud, koud, koud en nog eens koud, ik word maar niet warm.

Als ik ’s ochtends wakker word sta ik onder de douche om warm te worden, geen 5 minuten maar wel een half uur. Ik kom ’s middags thuis (ik werk nog niet fulltime nog steeds in de opbouwfase na mijn burn-out door het overlijden van Peter) en ga in bad zitten, 1,5 uur lang en iedere keer warm water bijvullen als het teveel is afgekoeld en ’s avonds voordat ik naar bed ga dan ga ik weer douchen. Alles om maar warm te worden, het helpt even maar ja eigenlijk weet ik het ook wel dat dit dus gemis is aan warmte en dat het niets te maken heeft met dat je het koud hebt omdat je bv buiten hebt gelopen in de regen. Het is het emotionele gemis van warmte in mijn leven.

In die periode had ik weinig tot geen sociale contacten, ik had er gewoon de puf niet voor om daarin te investeren, ik was het liefst alleen, in mijn eigen cocon. Nu is dat ook wel een eigenschap van mij maar dit versterkte zich toen des te meer.

Toen kwam er iets op mijn pad en vraag me niet hoe ik eraan ben gekomen want ik weet het niet meer. Dat is dus ook zoiets, ik mis bepaalde informatie van die eerste jaren na het overlijden van Peter. Nou ja, je mist ze niet want alles is opgeslagen in die bovenkamer maar ik kan ze niet meer oproepen. Ik weet ook nog heel goed dat ik in die periode getuige was van een auto-ongeluk, ik was de enige getuige maar ik kon niet meer helder verwoorden hoe het was gegaan, welke auto waar vandaan kwam. Je bent gewoon heel selectief in het actief onthouden van gebeurtenissen, rouw, dat is heel hard werken en dan kan je er eigenlijk geen andere heftige ervaringen bij hebben, dat is gewoon teveel.

Maar goed, integratieve massage kwam dus op mijn pad. Geen idee wat het was maar blijkbaar had ik er alle vertrouwen in. Ik was het namelijk beu om alleen maar te praten over hoe ik me voelde, ik wilde ook voelen en wel fysiek voelen om die interne kachel weer te doen oplaaien.

Ik ging er heen voor de eerste keer en het welkom was zo warm, haar massagepraktijk was in de achterkamer van een mooi dijkhuisje, achter de glas in lood deuren stonden tientallen kaarsje te branden, de kachel stond aan, het rook heerlijk, op de massagebank lagen mooie doeken, de olie die ze gebruikte was verwarmd.

Ik voelde me helemaal ok en ze ging aan de gang met wiegen, rollen, rekken, schudden, met lange strijkingen en zachte knedingen, en dat over mijn hele lichaam, van top tot teen.  Wat een genot.

Er was 1 greep en daar kreeg ik altijd de slappe lach van en dat was het optillen en zachtjes laten vallen van mijn benen, een hele subtiele snelle ritmische beweging. Echt geweldig. Na 1,5 uur was het bijkomen met een kop thee, in doeken gewikkeld en daarover heen een heerlijke deken met allemaal hartjes erop. Wow!!

Ik heb dit een hele periode iedere maand laten doen en dat heeft mij zoveel gebracht, die aanraking, die aandacht, het contact, dat was wat ik nodig had. Dat was mijn huidhonger op dat moment. Ik had zo die behoefte aan fysiek contact maar toen nog niet de behoefte aan een relatie en deze vorm van masseren paste zo goed op dat moment bij mij.

Plaats een reactie